Sivut

sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Hopeaa ja Helmiäistä

Hullaannuin äitini innostamana -lue "ahkerasti ehdottelemana"- Koru-ja ketjunvalmistus kurssista, joka pidetään täällä kansanopistolla (elokuu 08->)

Ensin oli vain tarkoitus aloittaa keramiikka suvun "ämmäporukalla"... Mutta ajauduin siten tuonnekin kurssille...ja purjet pullollaan olen edelleen valtameriaallokossa.

Kirjoittajaa vietiin kuin pässiä narussa -olin myyty ja hetkessä pussin nyörit löysässä helmien, hopeiden, ja balien kutsuessa minua lujaa ja kuuluvasti kuin alppitorven soitto rinteiltä...

Mutta ajan ja niukan budjettini vuoksi en niin paljon ole töitä tehnyt kuin haluaisin. Mutta tulette näkemään muutamia viritelmiä, sanan todellisessa merkityksessä.

Tietokoneen pahus vei kaatuessaan suurimman osan töistäni ja en ole alkanut niitä saajilta/ostajilta pyytelemään kuvattavaksi, mutta ne jotka kerkisin uudelle muistikortille kuvaamaan ovat tallessa, tiedä sitten onko se hyvä vai huono asia, mutta tulette niitä tässä kuitenkin näkemeään jonkin verran.


Viimeisin viritelmäni on Kvartsi kolikoista 6mm hopealankaan pujotettuna, yhdistettynä 1, 5mm hopealenkkeihin ja 1mm hopealenkkeihin liitettynä. Olkaa hyvä!
Keltju on 55cm pitkä ja lukkona tässä on pyöreä vieterilukko, samaa vahvuutta isompien lenkkien kanssa.
Sarjassamme "mummokorut" Romanovin kivet. Jokaisen kotjuharrastajan on täytynyt jossakin vaiheessa tämänkin koru tehdä. Periaatteena siis kuningasketjun pätkiä ja kiveä. Tässä kivenä sisällä 4mm punainen lasihelmi.


Ja pidemmittä puheitta esittelen seuraavan kaulakorun. Turkoosia helmiäistä, makeanveden helmiä turkoosina, vaaleasinisenä sekä valkoisena. Yhdistettynä 1mm hopeaan. Helmiäisten kiinnittämiseen käytetty 6mm hopeaa ja linkitykset tehty 1mm hopealla 3,5mm lenkeillä. Ketjuna tässä on lituska, toistaiseksi kunnes opin tekemään piinasta siedettävän näköistä.


Samaan sarjaan olen tehnyt käsikorun, turkoosia helmiäistä, makeanvedenhelmiä, 1mm hopeaa ja ketjuosuuksissa on 2,26mm lenkki 1mm hopeasta, Sahaamisessa oli hienoinen työ, jotta liitoksista tulisi yös kauniin näköisiä. Etusormipalkalla sahasin ja kirosin =)Kummipojan 2v lahja, 1mm hopealangasta 3,2mm lenkeillä tynnyriketjua 12cm. Tämä on yksi niistä kivoimmista ketjuista joita tykkään tehdä.
Turkoosia (yllättyikö joku värivalinnasta?) 1,5cm lasidonitseja, hopeaa ja balihattuja.

Samaan satsiin korvakorut.


Anteeksi kuvan kulma, en saanut sitä pysymään käännettynä oikein päin. Mutta tämä siis esittää persialaisristiä. Äitini tämän antoi pikkuveljeni serkulle rippilahjaksi, ja muutamalla ensikesänä rippille pääsevälle olen näitä jo tehnyt tilauksesta muutamia.This is not a water käsikoru, kolme kokoisia lenkkejä, 1mm hopeasta. Täytyy vain todeta että kyllä tämä oikeasti on kauniimpi omaan silmään korvakoruina niin lenkit ja pyöreys pääsee paremmin oikeuksiinsa.ja jälleen tällainen tottelematon korukuva joka itsepintaiseti pitää kiinni oletetuista oikeuksistaan pysyä väärässä asennossa käännöistä huolimatta. Eli oma koruni, joka kiikkuu pääsääntöisesti kaulassa vuorotahtia lasiriipuksen ja magneetti spiraalin kanssa. Kiinnityslenkin kokoa 2,26mm 1mm langasta ja isot 0,8mm hopealankaa.

Säröhelmiä, 1mm hopeaa, ja iso ?ametisti?, riipus tullut kiitos tilaajalahjana satuhelmestä. kauniimpi olisi voinut olla, mutta tytär halusi juuri tällaisen. 11v jätkänpätkä tytön makuun sopiva ja tarpeeksi BlingBlign ison riipuskiven kera.Appiukko tilasi 1mm hopeasta Ketjun Ja liskonhännänhän hän sai. En ollut vielä tehnyt keraakaan tätä ja aikasta nopea ja mukava ketju tehdä, ainoa mikä häiritsee jos on perfektionisti tuulella on tuo kun keskilenkit ei pysy samassa järjestyksessä vaikka kuinka yrittäisi, tosin ohjeessa niin sanottiinkin.ja toinen persialaisristi. Mukana puolikas telaketju (aino?)


Ristikorvakorut, kuninaasta ja isoista lenkeistä.

samaa settiä oman koruni kanssa olevat korvakorut, jotka oli sarjassamme taas pakko tehdä kun näki jossakin vastaavan mallin.

Vihreää lasipisaraa ja hopeaa.


1-3 pesialainen. Messinkilanka 1,2mm. tyttärelle.

Punaista lasia, kulutettua hopeoitua kuparia ja hopeaa.


Valkoista puukoralia, ja 0,8mm kuparia linkitettynä. Tästä koko sarja kaulakorusta korvarenkaisiin.Flat Queens Bracelet. eli telaketju.

Ainoa kera miehen Solttutunnuksen. kivet nykyään pois korusta.


Hieman messinki roosaa odottamassa rummutusta pronssiketjuksi.


Atlantis. Messingistä ja hopeasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti