Sivut

tiistai 3. maaliskuuta 2009

26.02.1929-27.02.2009 Samalla Reissuun virittäytyen


Rakas pappani täytti 70-vuotta 26. päivä. Korttini olette jo nähneetkin sivullani Jehkottar card challengeen osallistuneena, Paulan luonnoksen pohjalta tehtynä. Mutta tässä tämä toistamiseen näytillä.

Äitini sain idean kirjan tekemisestä pepperille, johon alkusivuiksi laittoi kertomusta teateriesityksesta johon oli hommannut liput nummolle ja pepperille sekä varaamastaan ravintolasta menun, kartan ja keskenämme keräämän "kolehdin" syömisiä varten. Tämä tosin laitettiin kuoreen kortin kanssa.

Kirjaseen keräsimme lapsilta (äiti ja tätini) ja lapsenlapsilta (minä, veljeni*2, serkkulikat *3) ja lapsenlapsenlapsilta (meidän 3 tyttöä ja veljeni poika) jotakin joka kuvaa pappaa tai mitä pienemmät halusivatkaan laittaa kirjaan mukaan (kaikki tosin eivät mukaan ehtineet piirrostaan tuomaan, mutta ne onneksi saa lisättyä). Harrastuksia, inhokkeija, suosikkeja, sanontoja ym, mitä papasta tulee mieleen. Laminoimme sivut ja minä erinäppäränä plikkana (saa nauraa!) väkersin sitten kannet ja reijät kirjaseen.

Tällainen oli lopputulos.


Kuva on sama joka pepperin kortissakin on (Kiitos Susannelle! leimaamisesta) ja muutenkin ideaa on noudatettu värimaailmoineen kortin mukaisesti. Myös takakannen innostuin koristelemaan, kun yleensä se jää ainakin itseltäni tekemättä viimeistelyineen, ihan vain taustapaperille.

Väritetty öljypastelleilla ja stumpilla, leimasin mustetta reunoissa.
Chippoard kirjaimet olisivat saaneet ola tummempia, mutta syystä että en omista tumman punaista leimasin mustetta ne ovat peruspunaisia ja kuvassa varsinkin vielä vaaleampia kuin luonnossa. Priman kukkanen RePrintin päällä kera kierrätys napin. Taustalla oleva teksti paperi on Sayltani saamasta vanhasta lehtileikkeestä.
Takakannessa käytin Johan Ludwig Runebergin 1928 (jonkun kuulin juuri haukkovan henkeään) ruotsin kielisestä nahkakantisesti kirjasta riipimiäni sivuja jotka ladoin reunoista revittynä ristiin rastiin takakannen tausta paperiksi, leimasin kultamusteella suurella tekstileimasimella (vanhaa kaunoa) sinne tänne tekstejä sekä laitoin etukannen lehtileikkeestä jääneen olympiahiihto joukkueen punaisissa kehyksissä kuvaksi. kukat reprintiltä ja primalta, nappi uusiokäytössä.

Sama takakansi kokonaisuudessaan tässä sitten. Reunoissa on kultamustetta, tummempi ja keskiruskea cat eye kun pääsivät parahiksi loppumaan, mutta haalean beigeä sitten riittikin vielä hieromaan hieman sivuihin tuomaan vielä vanhempaa näköä reivittyihin sivuihin. Olivat ikäänsä nähden kohtuu vaaleita verrattain tuoreempaan aikakausilehti paperiin joka on etukannessa. Itse pidin ihan aikuisten oikeesti näistä kansista todella paljon. Muutenkin nuo kaikki vanhat jutut on nyt mulla ihan "se juttu" scrapbookin sivuista kortteihin :)
Kiitos kun katsoit! Toivottavasti sait jonkinlaista ideaa näistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti